Mooie volgende stap gezet voor Wij-Hoven in Wijbosch

Gepubliceerd op 29 augustus 2024

Mooie volgende stap gezet voor Wij-Hoven in Wijbosch

In maart 2022 ondertekenden de bestuurders van Woonmeij, Stichting Laverhof en gemeente Meierijstad de intentieovereenkomst ‘herontwikkelingsproject Wij-Hoven Wijbosch. De opgave bestaat uit vervangende nieuwbouw op het terrein van Annahof en nieuwbouw op het naastgelegen perceel. Door woningcorporatie Woonmeij en zorgorganisatie Laverhof is sinds maart 2022 verder gewerkt aan onder meer een Masterplan en de ontwikkeling van een toekomstige, inclusieve leefgemeenschap. Deze week heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Meierijstad besloten om het ‘Masterplan voor een KLOOS Community in Wijbosch’ ter besluitvorming aan de raad voor te leggen.

Weer een stap dichterbij
Op 26 september aanstaande staat het als onderwerp ter besluitvorming op de raadsagenda. Woonmeij en mede-initiatiefnemer Laverhof zijn positief gestemd over deze mooie tussenstap die nu is gezet in het herontwikkelingsproject Wij-Hoven. En kijken ze uit naar eind september wanneer de gemeenteraad zich gaat buigen én besluiten over het Masterplan.

Impact
Project Wij-Hoven is het grootste en meest impactvolle project van Woonmeij. Samen met de gemeente en zorgorganisatie Laverhof bouwt Woonmeij aan een KLOOS community in Wijbosch. Mark Wonders, directeur bestuurder van Woonmeij is dan ook blij met deze volgende stap in het herontwikkelingsproject Wij-Hoven; “Met dit bijzondere project creëren we een inclusieve leefgemeenschap waarin mensen met diverse woonbehoeften – van starters tot senioren en van gezinnen tot mensen met een zorgvraag – samen kunnen wonen. We kijken ernaar uit om, na positief besluit van de gemeenteraad eind september, samen met onze partners en de gemeente verder te werken aan de concrete invulling van deze prachtige ontwikkeling".

John Moolenschot, voorzitter raad van bestuur van Laverhof: “Mooi dat de ambitie van Woonmeij, Laverhof en de gemeente Meijerijstad samenkomt in deze ontwikkeling in Wijbosch. Op de plek waar de Zusters van Liefde altijd gewoond en geleefd hebben, ten dienste van kwetsbare mensen en kinderen, werken we nu samen aan een zorgzame buurt in een modern jasje.  Een leefgemeenschap waar naar elkaar omgezien wordt en waar samen leven en samen zorgen het motto is.”

Woningbouw
Over verschillende nieuw te bouwen woongebouwen verdeeld worden maximaal 150 woningen/appartementen gerealiseerd. De woningen zijn gericht op starters, senioren, gezinnen en mensen met een zorgvraag. De verdeling van de nieuwe woningen/appartementen wordt als volgt: 

  • 24 appartementen ten behoeve van Beschermd wonen van ‘Dichterbij’, sociale huur;
  • 35 zorgwoningen (vervanging van bestaande studio’s in Annahof), sociale huur;
  • 15 sociale koopwoningen, waarbij wordt onderzocht of deze woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap** (CPO) gerealiseerd kunnen worden; 
  • 10 middeldure koopwoningen;
  • 1 dure koopwoning;
  • 65 sociale huurwoningen.

Ontwikkeling en samenwerking
Bij de ontwikkeling van Wij-Hoven zijn de volgende partijen betrokken: Laverhof, Woonmeij, gemeente Meierijstad, WSD, Welzijn de Meierij, Dichterbij, Butterfly Effect, basisschool De Regenboog, kinderdagverblijf De Plu, de Dorpsraad, de Seniorenraad en KBO Wijbosch. 

** bij CPO zijn toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouwproject

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren