Wijkverpleging

Laverhof biedt verpleging en persoonlijke verzorging, tijdelijk of voor langere duur, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen. Verpleging en persoonlijke verzorging worden door de zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering, wanneer u bent verzekerd bij een door Laverhof gecontracteerde zorgverzekeraar. Hiervoor moet een medische reden zijn. De wijkverpleegkundige zal samen met u bepalen welke zorg nodig is.

Persoonlijke verzorging en verpleging
Persoonlijke verzorging biedt hulp bij dagelijkse handelingen zoals douchen, wassen op bed, aankleden, scheren, huidverzorging, toiletgang, eten en drinken.

Verpleging is gericht op het bevorderen van uw gezondheid en het voorkomen van ziekte. Gedacht kan worden aan wondverzorging, toedienen van medicijnen, advies hoe om te gaan met ziekte, geven van injecties en zelf leren injecteren. Daarnaast is verpleging gericht op het verlichten van lijden of ongemak tijdens de laatste levensfase (palliatieve zorg).

Voor meer informatie over de wijkverpleging klik hier voor de folder 'Wijkverpleging' of neem contact op met de medewerkers van Ondersteuning Thuis bij u in de buurt. Het telefoonnummer vindt u onder aan deze pagina.

Verpleegtechnische zorg
Bent u afhankelijk van medische en verpleegkundige zorg, dan kunnen we dit in de meeste gevallen ook thuis bieden. De verpleegkundigen van Ondersteuning Thuis kunnen u onder andere helpen bij infusietherapie, palliatieve sedatie, pijnbestrijding en specialistische wondzorg. Voor deze zorg werken we nauw samen met het ziekenhuis. De verpleegkundigen zijn 24 uur per dag bereikbaar.  

Terminale zorg thuis
De meeste mensen geven er de voorkeur aan thuis te sterven. Als de zorg thuis te ingewikkeld wordt of te zwaar is voor de naaste omgeving, is ondersteuning thuis vanuit Laverhof mogelijk. 

De terminale zorg richt zich op het voorkomen en behandelen van pijn en ongemak, begeleiding bij spirituele vragen, afscheid nemen en ondersteuning van de cliënt en zijn of haar naasten. Het uitgangspunt hierbij is kwaliteit van leven en een waardige afsluiting van de laatste levensfase.

Terminale zorg thuis wordt door de zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor moet een medische reden zijn.

Volledig Pakket Thuis
De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook als de behoefte aan zorg en ondersteuning toeneemt. Daarnaast is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat u dan naar een verpleeghuis verhuist. Daarom biedt Laverhof de zorgvorm Volledig Pakket Thuis (VPT). U ontvangt dan de zorg en ondersteuning die bij u past. 

Samen met uw netwerk geeft een team van medewerkers invulling aan uw welzijn, ondersteuning, begeleiding en zorg. Denk hierbij ook aan het verzorgen van uw maaltijd, de was en alarmering. Technologie kan van toegevoegde waarde zijn, zoals een automatische medicijndispenser en zorgrobot Tessa. Deze robot kan een geheugensteuntje zijn bij de invulling van dag.

Bij VPT van Laverhof kan in overleg met de wijkverpleegkundige van één extra aanbieder gebruik gemaakt worden.

Voor wie is VPT?
Het Volledig Pakket Thuis is voor mensen met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) en die graag thuis willen blijven wonen en dit ook nog kunnen. De nadruk ligt hierbij op de behoefte aan ondersteuning en begeleiding.

In welke kernen kunt u een beroep doen op de wijkverpleging van Laverhof?
Wijkverpleging bieden we in:
Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Vorstenbosch, Berlicum, Middelrode, Schijndel, Wijbosch, Eerde en woonwijk De Gaarden in Uden.

Aanvraag indienen
Heeft u toch ondersteuning nodig? U kunt vanaf maandag 1 juli 2024 digitaal een aanvraag indienen via www.iedereenzorgtindewijk.nl.

Hoe werkt het?
www.iedereenzorgtindewijk.nl is een gezamenlijk aanvraagpunt dat is opgezet door meerdere zorgorganisaties, waaronder Laverhof. Door samen te werken kunnen we meer mensen helpen met de juiste zorg.

De zorg die u aanvraagt via www.iedereenzorgtindewijk.nl noemen we geplande wijkzorg. Op deze site kunt u een aanvraagformulier invullen en aangeven van welke zorgorganisatie u bij voorkeur zorg zou willen ontvangen. Door de deelnemende organisaties wordt geprobeerd om aan die voorkeur gehoor te geven. Mocht er bij de voorkeurs-organisatie geen plek zijn en bij een andere wel, dan krijgt u daar de zorg van.

Een aanvraag indienen betekent niet automatisch dat u zorg gaat ontvangen. De wijkverpleegkundige van de organisatie, die uw aanvraag beoordeelt, bepaalt of en welke vorm van zorg u krijgt. Zorgaanvragen, die worden gedaan vóór 12.30 uur, worden dezelfde werkdag via mail of telefonisch beantwoord. Zorgaanvragen die ná 12.30 uur worden gedaan, worden de volgende werkdag behandeld.

Lukt het u niet om het formulier digitaal in te vullen? Vraag dan iemand uit uw omgeving om te helpen.

Wijkverpleegkundig team Heeswijk - Uden

Lobke van der Zanden, Sandra Verbeek, Susan Slegers, Carla Wouters en Sanne van der Steen
Telefoon: 0413 - 29 81 80
E-mail: wijkverpleegkundigen.heeswijk@laverhof.nl

Wijkverpleegkundig team Schijndel

Kirsten van Santvoort, Louisa van Gerwen, Tamara Wouters, Bianca van Osch, Kenza van Schaijk en Hilde Sonnema
Telefoon: 073 - 544 32 64
E-mail: wijkverpleegkundigen.schijndel@laverhof.nl

Gecontracteerde zorgverzekeraars voor Wijkverpleging 2024

Laverhof heeft met de zorgverzekeraars contractbesprekingen gehad over wijkverpleging voor 2024.

Er zijn contracten afgesloten met CZ, VGZ, Achmea, Zorg en Zekerheid en Salland Zorgverzekeraar (voorheen ENO).

Kijk voor welke verzekeraars/labels onder deze vijf verzekeraars vallen op www.zorgkiezer.nl/zorgverzekeraars (even naar beneden scrollen voor het overzicht)

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren