Open dag appartementencomplex Fioretti in Kloosterkwartier Veghel

Gepubliceerd op 12 augustus 2024

Open dag appartementencomplex Fioretti in Kloosterkwartier Veghel

Op zaterdag 24 augustus van 10.00 tot 15.00 uur kan er een kijkje genomen worden in appartementencomplex Fioretti. Een plek waar mensen naar elkaar omkijken; een leefgemeenschap waar zorg en aandacht voor elkaar centraal staan. ‘Samen leven, samen zorgen’ is niet voor niets het motto van het 36 huurappartementen en studio’s tellende Fioretti in het Kloosterkwartier van Veghel. Er zijn nog enkele plekken vrij. 

 

 

 

De heer Steenbakkers is een van de bewoners van Fioretti. Hij vindt het appartement fijn en voelt zich er veilig. “Ik ga ’s middags naar de gezamenlijke koffie, zo leer ik de medebewoners kennen. De zorg van Laverhof is prima, maar dat wist ik al van zes maanden geleden, toen ik revalideerde in Cunera | De Bongerd in Heeswijk-Dinther.” De dochter van meneer geeft aan dat ze nog even moet wennen: “Maar ons pap heeft het al naar zijn zin en dat is fijn!” 

 

In Fioretti wonen ook zestien zusters Franciscanessen. Waar het de bedoeling is dat er een leefgemeenschap op Fioretti-niveau ontstaat, is dat ook het plan voor de hele wijk ‘Kloosterkwartier’ waar Fioretti deel van uitmaakt. Want ook daar komt een mix van verschillende bewoners en woontypen en er is samenwerking met onderwijs en het bedrijfsleven. Mensen en organisaties ondersteunen elkaar en ontwikkelen samen activiteiten.

Zorg van Laverhof
Laverhof is de zorgverlener in Fioretti. Dianne van Helvoirt, teammanager zorg, vertelt: ”Mensen die hier komen wonen hebben een zorgindicatie. Vrijwel alles wat thuis aan zorg mogelijk is, kan hier ook. Van lichte zorg tot het VPT (Volledig Pakket Thuis), waardoor mensen met een langdurige zorgindicatie zo lang mogelijk in Fioretti kunnen blijven wonen. We werken met een vertrouwd team en er is 24 uur per dag iemand aanwezig.’

Maaltijden
Puur Brabant verzorgt de maaltijden voor de bewoners. Op korte termijn doen zij dit in het nabijgelegen Ontmoetingscentrum, waar dan ook de bewoners van Fioretti welkom zijn. Het centrum is een gastvrije ontmoetingsplek, georganiseerd door Ons Welzijn, voor en door bewoners van de wijk. Hier kan ook een kopje koffie gedronken worden en er worden diverse activiteiten georganiseerd. Iedereen is er welkom.

Spreekt wonen in Fioretti u aan? 
Op 24 augustus van 10.00 tot 15.00 uur is er voor belangstellenden de mogelijkheid om Fioretti te bezichtigen tijdens de Open Dag. Verhuurmakelaar Josée van Boxmeer kan dan al uw vragen beantwoorden. We vragen u zich vooraf aan te melden via www.fiorettiwonen.nl. Aanmelden kan tot en met 23 augustus. U bent van harte welkom!

Meer weten? 
Op www.fiorettiwonen.nl vindt u meer informatie over het appartementencomplex. U kunt ook contact opnemen met verhuurmakelaar Josée van Boxmeer: telefoon 0413 - 33 75 00, e-mail fioretti@laverhof.nl. 

Fioretti, Kloosterhof 5, 5461 BJ Veghel

Vlnr. Dianne van Helvoirt en Josée van Boxmeer in het OntmoetingsCentrum (het OC) met op de achtergrond Fioretti

 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren