Uitbreiding Anna Hospice in Wijbosch: ‘Het kleinste ding kan heel waardevol zijn’

Gepubliceerd op 06 oktober 2024

Uitbreiding Anna Hospice in Wijbosch: ‘Het kleinste ding kan heel waardevol zijn’

Iemand in zijn laatste levensfase de beste zorg en een zo fijn mogelijke tijd geven: dat is wat het werk in een hospice zo mooi maakt. Daarover zijn coördinerend verpleegkundige Willy en vrijwilligster Manuela het roerend eens. “Ons werk is zó dankbaar. Het geeft veel voldoening als je mag bijdragen aan een prettige, comfortabele laatste levensfase.” Een team van zorgmedewerkers en vrijwilligers staat daarom dag en nacht klaar voor de gasten van het hospice. Vanaf 1 oktober is Anna Hospice uitgebreid van 5 naar 8 kamers.  

Met de uitbreiding van het hospice zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom. Manuela is sinds anderhalf jaar met veel plezier vrijwilliger bij het hospice. “Mijn moeder is hier zelf te gast geweest. Het was voor haar én voor ons als naasten een warm bad. Er was alle tijd, aandacht en zorg voor mijn moeder. Het gaf rust om te weten dat ze goed verzorgd werd. Zelf heb ik toen ervaren dat het kleinste ding heel waardevol kan zijn, een lekker kopje koffie, even lekker buiten in de zon zitten of er simpelweg zijn. Als vrijwilliger mag ik nu aan zulke waardevolle momenten bijdragen. En niet te vergeten: het is heel leuk vrijwilligerswerk. Er wordt hier volop gelachen en geleefd.”

Verwenzorg
Ook Willy voelt zich helemaal thuis bij Anna Hospice. Hij is al tientallen jaren met veel plezier werkzaam in de zorg, maar vindt het werk in het hospice het mooiste dat er is. ”We geven echt verwenzorg en zijn dienstbaar aan wat gasten willen. Er is voldoende tijd voor onze gasten en we proberen aan hun wensen tegemoet te komen. Onze ruim 25 vrijwilligers voegen echt waarde toe. Zij draaien diensten van 4 uur, zodat er tussen 8.00 en 20.00 uur altijd genoeg mensen zijn om wensen van onze gasten te vervullen. Denk aan een wandelingetje maken, gezellig een spelletje doen of een praatje maken.” Kleine momenten die veel betekenen, zo spreekt Manuela uit eigen ervaring. “We kijken als familie heel fijn terug op de periode dat mijn moeder hier te gast was. Ik vind het heel fijn dat ik nu als vrijwilliger van betekenis mag zijn voor andere mensen in een bijzondere levensfase.” 

Vriendenstichting 
Willy is naast de vrijwilligers ook erg blij met de ‘Vrienden’ van Anna Hospice. Deze vriendenstichting zamelt geld in waarmee de gasten extra verwend kunnen worden. “Dankzij donaties aan de stichting hebben we eerder onder meer een overkapping kunnen aanschaffen en is er maandelijks een muziekmiddag,” vertelt Willy. “Ook de prachtige inrichting van de nieuwe kamers maakte deze stichting mogelijk, net als de inrichting van de tuin. Het werk van de vriendenstichting heeft echt bijgedragen aan de huiselijke sfeer in ons hospice.” Nu de nieuwe kamers klaar zijn, worden ook de overige kamers opgeknapt, zodat elke ruimte dezelfde warme en huiselijke sfeer heeft. 

Dankbaar
De vriendenstichting bedankt AVA Interieurs voor de prachtige styling en Roparunteam 369 van Jumbo Supermarkten, EBC Icarus, SOS 700, Zit & slaap specialist Lekker Opstaan en Tuincentrum Schel voor hun speciale bijdrage aan de prachtige inrichting van de kamers en tuin en is dankbaar voor alle overige giften, groot en klein.

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden bij het hospice, neem contact op met Tamara Aerts, verpleegkundige palliatieve zorg, e-mail tamara.aerts@laverhof.nl

Wilt u vriend worden van Anna Hospice? Kijk op www.vriendenannahospice.nl.

 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren